Расписан конкурс за пријем командира у нови КПЗ у Крагујевцу

Управа за извршење кривичних санкција Министарства правде Владе Републике Србије расписала је конкурс за пријем у радни однос 138 припадника Службе за обезбеђење у новом Казнено-поправном заводу у Крагујевцу, чије отварање је планирано до краја године.

Нови КПЗ, смештајних капацитета за 500 особа лишених слободе, имаће највиши степен обезбеђења и биће опремљен посебним техничким системом заштите који подразумева и више стотина термовизијских камера најновије генерације, наводи се у саопштењу Управе за извршење кривичних санкција.

Завод се гради у складу са савременим стандардима Европских затворских правила и моћи ће да се пореди са најсавременијим затворима Европске уније.

Приликом изградње завода биће испоштовани сви међународни стандарди у погледу хуманог смештаја, адекватне здравствене заштите лица лишених слободе и чувања осетљивих категорија, у које спадају и лица са посебним потребама.

Конкурс је објављен на интернет адреси Министарства правде, сајту еУправе, Националне службе за запошљавање, а објављен је и у листу „Послови“.

Рок за подношење пријава је 15 дана. Почиње од 21. јула и траје до 4. августа 2022. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *