Расписан конкурс за пројекте у области културе

Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање програма, пројеката и манифестација у култури из буџета града за 2021. годину расписан је 22. фебруара.

За те намене град Крагујевац је у овој години определио 17 милиона динара.

Критеријуми и мерила за оцену пројеката који могу бити изабрани за финансирање или суфинансирање, односе се на усклађеност са општим интересима у култури, квалитет и садржајну иновативност, стручне и уметничке потенцијале.

На овај начин јача се културна сцена града, а удружењима пружа могућност да своје идеје спроведу у дела.

Области које су заступљене у конкурсу су музичко стваралаштво, позоришна, филмска и ликовна уметност, заштита и презентација културног наслеђа, као и дигитално и аудио визуелно стваралаштво, менаџмент у култури, делатности заштите у области покретних културних добара и нематеријалног културног наслеђа, научно-истраживачке и едукативне делатности у култури.

Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање програма, пројеката и манифестација у култури из буџета града за ову годину расписан је 22. фебруара и отворен је до 24. марта.

Све потребне информације о конкурсу могу се пронаћи на званичној интернет страници Града Крагујевца.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *