Распоред дежурних служби током празника

Законом о државним и другим празницима нерадни дани су од 1. до 6. маја.

Због тога поједине установе и институције, и током васкршњих празника, раде скраћено или организују дежурства.

Дом здравља организује дежурства у Здравственој станици број 4 и у Служби за здравствену заштиту школске деце и омладине које ће у недељу радити од 8 до 18 часова, а у понедељак од 7 до 20 часова.

Исто радно време имаће службе за здравствену заштиту предшколске, школске деце, кућног лечења и поливалентне патронаже, која неће радити у недељу.

Амбуланта у Страгарима радиће од 7 до 12 часова, од 12 до 14:00 часова на терену, у недељу од 8 до 14 часова и на терену од 14 до 18 часова.


У Застава Заводу за здравствену заштиту радника Крагујевац у понедељак ће бити организована дежурства од 7 до 20 часова, а у недељу од 8 до 18 часова.

Током празника, радиће апотека Бубањ 24 часа, док ће у апотеци “Рача” биће организовано дежурство  од 8 до 14 часова.

Паркирање на отвореним и затвореним паркиралиштима током празника неће се наплаћивати изузев у Јавној гаражи у улици Кнеза Милоша, која ће радити све време током празника 24 часа дневно и где ће се наплаћивати паркирање.

Служба за одношење и блокирање непрописно паркираних возила радиће у складу са потребама саобраћајне полиције и комуналне инспекције.

Аутобуси јавног градског и приградског превоза у недељу и понедељак, односно 5. и 6. маја, саобраћаће по реду вожње за недељу и државни празник. Диспечери у Служби саобраћаја радиће  6. маја од 7 до 15 часова.

Пијаце неће радити само у недељу, 5. маја, на Ускрс, док ће осталих дана празника радити уобичајено.

За време празника Сектор чистоће радиће по редовном програму и распореду, осим Службе димничара која неће радити и Службе зоохигијене у оквиру које је организовано пасивно дежурство.

На гробљима 5. маја неће се обављати сахрањивање. Дежурство шалтерских радника на Варошком и Бозман гробљу биће организовано  6. маја од 7 до 13 часова. Уколико буде заказаних сахрана, радиће запослени на сахрањивању.

Сектор нискоградње и сектор зеленила неће радити, док ће Сектор сигнализације и јавне расвете радити у складу са потребама служби.

Поште у Шопинг центру “Биг Фешн Крагујевац” и “Рода центру” ће дежурати у понедељак, али неће радити у недељу. Пошта у “Биг Фешн“-у ће у  понедељак радити од 10 до 20 часова. Пошта у “Рода центру” ће у понедељак радити од 8 до 20 часова.

Шопинг центар “Биг Фешн Крагујевац” ће током првомајских празника радити уобичајено од 10 до 22 часа,  а у недељу на Ускрс неће радити, док ће у понедељак радити уобичајено од 10 до 22 часа.

Народна библиотека „Вук Караџић“ неће радити током празника, а први радни дан је уторак, 7. мај.

Због првомајских и ускршњих празника, затворени базен у недељу, 5. маја неће радити.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *