Расправа одборника о водоснабдевању на сеоском подручју

Двадесета тачка дневног реда на седмој редовној седници локалног парламента изазвала је најбурније реакције одборника.

Предлог решења о давању сагласности на Програм о изменама и допунама годишњег програма пословања Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“ за ову годину подстакао је одборнике да расправљају о водоснабдевању на сеоском подручју, јер сматрају да би водне заједнице и грађани требало да брину о бунарима на селу.

Истина је да су у Крагујевцу у 2012. години уложена значајна финансијска средства за изградњу артерских бунара, наводи заменик градоначелника, Ивица Момичиловић и подсећа да су рени бунари на сеоском подручју имали застој у раду, а да је 2015. године републичка инспекција наложила затварање ових артерских бунара, јер нису имали употребну дозволу.

Из градског буџета издвојено је 30 милиона динара за документацију која је неопходна за њихов рад, наводи Момчиловић, који истиче да рени бунари на селу морају да раде у складу са законом.

Директор градског водовода Небојша Јаковљевић каже да ово локално комунално предузеће настоји да водуакоју добијају и становници града, али и житељи села, мора да буде бактериолошки и хемијски исправна и да за то одговорност сноси ово предузеће.

Одборници „Заједно за Шумадију – Здрава Србија“ и „300 Крагујевчана – Волим село своје“ се нису сложили.

До 2024. године сви артерски бунари морају да прођу кроз поступак легализације и пређу у надлежност јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.