Расте број хоспитализованих пацијената са тешком клиничком сликом

Број хоспитализованих пацијената који су у тешком стању услед инфекције корона вируса у Универзитетском клиничком центру Крагујевац расте.

Готово сви хоспитализовани пацијенти су на кисеоничној терапији, а у ковид систему је тренутно 11 клиника.

Када је реч о зараженим здравственим радницима, тренутно је у изолацији 25 медицинара.

У Универзитетском клиничком центру Крагујевац апелују на грађане да се строго придржавају прописаних мера заштите како не би дошло до ширења заразе.

Од почетка епидемије корона вируса грађани Србије прошли су кроз четири таласа заражавања.

Први талас био је у марту прошле године, други током јуна и јула, трећи талас заражавања забележен је крајем новембра и у децембру, док је четврти још увек актуелан јер је број новозаражених на дневном нивоу троцифрен.

У Универзитетском клиничком центру Крагујевац у ковид систему је 11 клиника, а сви хоспитализовани пацијенти имају тешку клиничку слику и захтевају кисеоничну терапију.

Скоро годину дана комплетан здравствени систем Србије води тешку борбу са пандемијом корона вируса, а велики број здравствених радника је преминуо због последица ковида 19.

У Универзитетском клиничком центру Крагујевац тренутно је заражено 25 здравствених радника.

Здравствени систем је пренапрегнут, а у овој установи терцијарног нивоа здравствене заштите наводе да су, упркос великом приливу пацијената, спремни да прихвате све оболеле који захтевају хоспитализацију.

Универзитетски клинички центар Крагујевац збрињава и пацијенте који нису заражени корона вирусом.

На лечење у ову здравствену установу долазе пацијенти који болују од хроничних обољења, људи који имају тешке телесне повреде, онколошки болесници, грађани који морају да буду подвргнути хирушким интервенцијама.

Прилив пацијената је свакога дана велики, па здравствени радници апелују на грађане да се строго придржавају прописаних мера заштите против корона вируса јер је то најбољи начин да се избегне инфекција широких размера која може озбиљно да угрози опште здравствено стање нације.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *