Разбијањe стереотипа о родним улогама младих

„Право на равноправност између мушкараца и жена као кључ друштвеног успеха града Крагујевца” је пројекат који финансира Влада Швајцарске, а спроводи Канцеларија Уједињених нација у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина реализован је у Крагујевцу неколико месеци.

Партнери у реализацији пројекта локалне самоуправе били су Дом здравља, Црвени крст, Центар за социјални рад „Солидарност“ и Центар за развој услуга Кнегиња Љубица.

Циљеви пројекта су едукација младих и подизање свести о родној равноправности, очувању и унапређењу здравља и превенцији насиља.

У пројекат који је у Крагујевцу реализован предходних неколико месеци било је укључено више од 750 деце и младих који су похађали радионице.

Крагујевачки Дом здравља био је један од партнера у спровођењу пројекта о родној равноправности.

Формиран је велики тим запослених који су организовали едукацију младих.

И Центар за развој услуга социјалне заштите Кнегиња Љубица активно је учествовао у реализацији, и у отежавајућим околностима услед пандемије корона вируса.

Европска повеља о родној равнопрваности на локалном нивоу налаже поштовање одређених начела, а нека од њих су равноправност мушкараца и жена, елиминисање дискриминације, подједнако учешће оба пола у процесима одлучивања у друштву, као и елиминисање родних стереотипа.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *