Размена искустава градова Крагујевца и Дубровника

Локална самоуправа велику пажњу посвећује међународној сарадњи.

Намера је да се кроз посете градовима у окружењу искористе њихова искуства у циљу бољег функционисања и развоја Крагујевца.

Помоћник градоначелника за међународну сарадњу, Борис Ковачевић, приликом наступа ватерполиста Радничког на турниру Регионалне лиге, боравио је у Дубровнику где се састао са челницима хрватског града.

Главна тема била је коришћење приступних фондова Европске уније.

Дубровачка жупанија предњачи у привлачењу инвестиција из фондова Европске уније.

То је била главна тема састанка помоћника градоначелника Крагујевца за међународну сарадњу, Бориса Ковачевића и представника Дубровника.

Осим тога, разговарало се и о функционисању, положају, потенцијалима и могућностима за сарадњу Крагујевца и Дубровника.

Током боравка у Дубровнику, Ковачевић је обишао и новоизграђени Студентски дом где су били смештени ватерполисти Радничког током наступа на турниру Регионалне лиге.

Изградња овог савременог објекта, која је коштала око 30 милиона евра, финансирана је средствима фондова Европске уније.

Локална самоуправа ће у наредном периоду доста пажње посветити међународним посетама како би се кроз размену и примену искустава других градова Крагујевац развијао у смеру модерног европског града.

Уколико епидемиолошка ситуација дозволи, у наредном периоду у плану су посете Пули и другим градовима у региону.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *