Редукован ред вожње градског превоза

Ред вожње јавног транспорта путника у Крагујевцу је редукован.

Због пандемије корона вируса, број корисника услуга градског превоза је знатно мањи, што је довело до умањења прихода за 30%.

Крај године је резервисан за продужетак еКГ картица.

Корисници старији од 65 година због тога не морају да долазе у пословницу Јавног комуналног предузећа Шумадија Крагујевац у улици Краља Петра I, јер ће њихове картице за превоз важити и наредне године.

Ред вожње је редукован и усклађен са реалним потребама грађана и захтевима корисника.

На измене је, између осталог, утицао прелазак на дигитални формат наставе, затим скраћење радног времена услужних и комерцијалних делатности до 17 часова, а последњи у низу разлога због којих је дошло до корекције реда вожње је школски распуст.

Због скраћења радног времена за услужне и комерцијалне делатности до 17 часова смањен је број корисника услуга градског превоза.

То се, такође, одразило и на приходе.

После априлског прекида у одвијању јавног градског превоза, Крагујевац  је био први град који је вратио аутобусе на градске улице у новим условима.

Одмах је уведена обавеза ношења маски и обележена су места у аутобусима како би се међу путницима одржала дистанца.

У Крагујевцу се путници у јавном градском превозу придржавају правила, комфора има и за сада се све одвија без проблема.

Хигијена је на задовољавајућем нивоу.

После искључења возила из саобраћаја особље чисти и дезинфикује аутобусе, а превозници су обезбедили и дозере са средством за хигијену руку.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *