Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља једна од најактивнијих у Србији

Равномерно улагање,  јасна локална економска стратегија и коришћење развојних потенцијала свих региона, кључни су за укупан напредак државе, оцењено је у Крагујевцу на састанку министра задуженог за равномерни регионални развој Едина Ђерлека и директора Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља Ненада Поповића.

Говорећи о конкретној пројектној сарадњи, министар је навео да је изузетно задовољан резултатима које ова агенција, једна од најактивнијих на територији Србије, постиже, захваљујући добром анализом стања и сарадњом са министарствима и партнерима из Европске уније.

Директор Регионалне агенције Шумадије и Поморавља Ненад Поповић навео је да је тренутно у фокусу програм „ЕУ ПРО плус“, који ће омогућити детаљније сагледавање стања на терену и боље управљање територијалним развојем.

Он је навео да су у фокусу Агенције пројекти у оквиру руралног развоја, туризма и заштите животне средине, а као нарочито успешне пројекте, Поповић је навео програме подстицања жена предузетница у руралним срединама, као и подршку малим и средњим предузећима на овој територији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *