Реконструкција градских тржница до краја године

Набавка нове опреме и механизације, увођење наплате паркирања на Аеродрому и завршетак радова на реконструкцији Тржнице, приоритети су Јавног комуналног предузећа Шумадија Крагујевац у овој години, каже нови директор Марко Вујновић.

Он је у изјави за Радио телевиозију Крагујевац нагласио да, поред редовног одржавања и пружања комуналних услуга, у наредном периоду грађани могу да очекују модернизован систем паркинг простора са паметним рампама, а интезивно ће се радити на уређењу четири градска гробља.

Јавно комунално предузеће Шумадија Крагујевац наставља да обавља комуналне делатности у складу са оперативним планом и програмом пословања, како би се одржавање јавне хигијене и уређење јавних површина одвијало без застоја.

У сваком од сектора у плану је унапређење услова за обављање свакодневних комуналних послова кроз обнављање механизације и опреме, како би квалитет комуналних услуга био на вишем нивоу.

Набавка специјализоване опреме одвијала се и у претходном периоду.

Поред редовних послова на одржавању инфраструктуре, хигијене, уређењу зелених површина и паркинг простора, питање које је посебно у фокусу крагујевачке јавности је Градска тржница.

Радови на санацији и реконструкцији објекта, павиљона и подземне гараже су у току.

Рок за завршетак је неколико пута пролонгиран због непредвиђених околности, попут прошлогодишњег урушавања једног зида.

У наредном периоду очекује се и наставак процедура које се односе на решавање проблема и измештање депоније у Јовановцу.

Отпад ће бити саниран на посебан начин, у оквиру великог државног пројекта „Чиста Србија“.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *