Реконструисан терен на отвореном на Бубњу

У оквиру активности усмерених на реновирање постојећих и изградњу нових дечјих игралишта и спортских терена, уређен је отворени терен за мале спортове у Месној заједници Бубањ.

Ово место, намењено за рекреацију и дружење деце и омладине, данас је симбилично предато грађанима на употребу.

Отворени терен за мале спортове у насељу Бубањ деценијама није уређиван.

Због тога је у оквиру његове реконструкције, између осталог, постављена нова кошаркашка конструкција и замењена уништена и неупотребљива ограда.

На уређењу овог терена биле су ангажоване екипе Јавног комуналног предузећа Шумадија Крагујевац и Предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом Шумадија.

Према речима градоначелника Николе Дашића, радови на изградњи и уређењу дечјих игралишта и отворених терена за мале спортове неће престати док свако насеље у граду, па чак и на сеоском подручју, не добије по једно место за игру и дружење најмлађих.

Град Крагујевац наставља са улагањима у спортску инфраструктуру.

Како је најављено, наредне недеље биће отворена фискултурна сала у Средњој стучној школи, а потом следе отворени терени у Реснику и Маршићу.

Ускоро би требало да буде расписан и конкурс за израду урбанистичког пројекта за скејт парк.

Извештава новинар РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *