Реконструкција Трга Радомира Путника почетком марта

Завршен је тендер који је Градска управа за развој и инвестиције Крагујевац расписала за израду пројекта за реконструкцију Трга Радомира Путника.

Пројектантске куће показале су велико интересовање за израду овог пројекта, са чијом реализацијом би требало да се крене почетком марта.

Јавно предузеће Урбанизам урадило је урбанистички пројекат за реконструкцију Трга Радомира Путника и дела пешачке зоне, којим је предвиђено обавезно задржавање постојећег Трга у својим садашњим габаритима.

Пројектно-техничку документацију за реконструкцију Трга Радомира Путника заинтересоване пројектанске куће могле су да поднесу до 31. јануара. Следи тендер за избор извођача радова, а почетак припремних радова планиран је за март.

Укидањем саобраћајнице испред зграде Суда, повећава се капацитет пешачких комуникација у овој зони и омогућава се репрезентативни приступ самом објекту.

Због појачаног саобраћаја на правцу улице 27. марта, планиран је подземни пешачки прелаз са платоа испред Суда ка згради Института за јавно здравље.

Изглед постојећег зеленила није адекватан локацији, тако да је неопходно извршити реконструкцију и уредити га по типу отворене зелене јавне површине уз обавезну израду пројекта хортикултурног уређења.

Трг Радомира Путника има посебно место у историји Крагујевца. Спомен обележје војводи Радомиру Путнику, дело је вајара Николе Коке Јанковића, откривено је 31. октобра 1992. године.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.