Решава се проблем водоснабдевања у Великим Пчелицама

Домаћинства која су већ годинама без воде у селу Велике Пчелице ускоро ће добити воду. Бунар који је раније ископан, нема довољан капацитет да задовољи потребе 33 домаћинства у овом селу, па се кренуло са копањем новог.

Радове су обишли члан Градског већа за равномерни и одрживи развој села и града Дамјан Срејић и Зоран Младеновић, заменик председника Скупштине града.

У оквиру програма решавања проблема водоснабдевања на сеоском подручју, који је финансирао град Крагујевац, ископан је бунар који није имао довољно капацитета да задовољи потребе 33 домаћинства у селу Велике Пчелице.

Да би побољшали водоснабдевање у овом крају, одлучено је да се за кориснике овог сеоског водовода ископа нови бунар, а радови на копању истражне бушотине су у току.

За већину артерских бунара који су ископани у претходном периоду нису урађена озбиљна геолошка истраживања.

Уколико на овој локацији буде пронађена вода, бунар ће бити преспојен на систем који већ постоји.

Како кажу мештани Великих Пчелица, постојећи бунар нема довољно воде, јер је његов капацитет до 23 кубика воде месечно, што је недовољно за основне потребе ова 33 домаћинства.

Бунар са кога су се првобитно снабдевали водом мештани Великих Пчелица нема довољан капацитет ни за основне потребе ових домаћинстава, па се чланови удружења „Дулекана“, које окупља 33 домаћинства, надају да ће њихов проблем ускоро бити решен.

Машина Гео инжењеринга из Београда која ради ископавање бунара, из Великих Пчелица сели се на нову локацију, а то је село Чумић где постоји сличан проблем.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.