Решавање проблема палијативне неге у најави

Изградња Опште болнице и уношење у постојећи елаборат новина које се тичу проширивање капацитета за палијативну негу, чиме би Крагујевац постао регионални центар за палијативу, биће приоритет градског Савета за здравље у наредном периоду.

То је била тема првог састанка Иницијалне радне групе за област палијативне неге, коме су присуствовали представници здравствених установа и надлежних градских управа.

Иницијатива за решавање проблема палијативне неге на територији града Крагујевца потекла је из цивилног сектора.

Немогућност да на адекватан начин брине о тешко болесном члану породице, мотивисала је нашег суграђанина Дејана Нестровића, да ово питање уведе у институционалне оквире.  

Подршку овој иницијативи, како је речено, пружио је и министар здравља Златибор Лончар који ће бити позван да посредством видео линка присуствује следећем састанку.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.