Ревија бокса у част Славка Соргића

Боксерски клуб “Раднички” и општина Рековац, организовали су “Ревију бокса” трећег кола Регионалне лиге у Хали спортова у Рековцу.

Почасни гост био је Славко Соргић коме су и посветили ову ревију бокса поводом његовог 90-ог рођендана, и који је оставио неизбрисив траг у спорту.

Том приликом уручена му је и статуа која симболише читав његов спортски живот.

Жива легенда, шампион у боксу, Славко Соргић, недавно је прославио 90-ти рођендан.

Некадашњи репрезентативац и двоструки шампион Југославије у боксу, четири пута био је и првак Србије.

Као тренер са Радничким освојио је више титула, а круна његове каријере је сребрна медаља на првенству света.

Обележио је и развој спорта у Крагујевцу, током двадесетог века.

Његови мечеви су увек изазивали велику пажњу.

Поводом 90.рођендана Соргића нису заборавили пријатељи из боксерског света, па су њему у част, поводом овог јубилеја организовали “Ревију бокса” у Рековцу, на којој је учествовало 12 екипа.

Ревија трећег кола Боксерског савеза Шумадије је традиционална манифестација али овог пута је другачија јер је одржана у част ове живе легенде.

Пријатељи га нису заборавили, овом приликом уручили су му ручно направљену статуу, која обележава читав његов боксерски живот.

Увек ведар и насмејан, прави господин, Славко Соргић, оставио је неизбрисив траг како у боксерском спорту тако и као тренер.

Малобројни су Крагујевчани спортске легенде попут Славка Соргића, који који су у позним годинама признати и уважени као и током каријере.

Уласком у век живота, његови спортски следбеници, медији и суграђани са радошћу су поделили обележавање његовог деведесетог рођендана.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *