Ревитализација старе индустријске зоне уз помоћ ЕУ

Шеф сектора за управљање пројектима Делегације Европске уније Штефен Худолин заједно са градоначелником Крагујевца Радомиром Николићем посетио завршен пројекат пословне инфраструктуре у старој индустријској зони. 

Европска унија финансирала је са 800 хиљада евра, изградњу и опремање комуналне и саобраћајне инфраструктуре која треба да повеже старе и нове локације у индустријској зони.

У оквиру ЕУ ПРО програма одобрена су три пројекта граду Крагујевцу, а један од тих је и у индустријској зони где се радило на изградњи комуналне инфраструктуре и саобраћајница које треба да повежу старе и нове локације са ауто путем, што је од великог значаја за постојеће али и потенцијалне инвеститоре.

Европска унија подржава унапређење пословне и јавне инфраструктуре у локалним самоуправама путем ЕУ ПРО програма.

На тај начин ствара се повољно пословно окружење за инвестиције, што значи нова радна места, унапређује квалитет живота људи, рекао је Штефен Худолин шеф сектора за управљање пројектима Делегације ЕУ, приликом обиласка инфраструктурног пројекта које је Европска унија финансирала у Крагујевцу.

Захваљујући завршеном пројекту комуналне инфраструктуре у старој индустријској зони, становници оближњег насеља Илина вода имају директне користи јер су њихова домаћинства прикључена на водоводну и канализациону мрежу.

Активности ЕУ ПРО програма доприноси равномернијем друштвено економском развоју Србије, Европска унија подржава са 25 милиона евра.

Програм има за циљ да допринесе повећању конкурентности микро и малих предузећа, побољшавању пословног окружења и унапређењу социјалне кохезије у 99 јединица локалне самоуправе у два региона, Региону Шумадије и западне Србије и Региону јужне и источне Србије.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *