Резултати рада локалног омбудсмана обезбедили Крагујевцу председавање Скупштином УОС-а

Указивање на значај институције омбудсмана и њене улоге у друштвеном животу, уз побољшање квалитета рада са грађанима, биће приоритети новоизабраног председника Скупштине Удружења омбудсмана Србије, Јелене Миливојевић, локалног омбудсмана града Крагујевца.

Она је на ову функцију изабрана на недавно одржаној седници највишег органа Удружења омбудсмана Србије, већином гласова колега које су препознале резултате њеног рада.

Локални омбудсман града Крагујевца Јелена Миливојевић у наредне две године обављаће функцију председника Скупштине Удружења омбудсмана Србије.

Поред велике части и задовољства, то представља и обавезу за крагујевачку канцеларију која, као прва те врсте основана у Србији, треба да задржи добру репутацију и помогне осталим колегама да унапреде свој рад.

Како би се становницима градова и општина у којима не постоји локални омбудсман омогућило да посредством ове институције решавају одређене проблеме, започети су преговори са представницима околних општина о поверавању овлашћења крагујевачкој канцеларији.

У циљу бржег и ефикаснијег решавања спорова између грађана и јавних установа, пре годину дана је успостављена сарадња са Градским правобранилаштвом, која даје одличне резултате.

Крагујевачка канцеларија локалног омбудсмана сарађује и са колегама из Северне Македоније и Босне и Херцеговине, што грађанима Крагујевца омогућава да реше имовинско-правна и питања из радног односа на територији ових бивших југословенских република.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *