Родитељи нису у обавези да доносе у вртић потврду о раду

Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је да родитељи за сада, с обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију, нису у обавези да доносе у вртић потврду о обавезном раду на радном месту.

Министарство је то саопштило поводом информације која се појавила у медијима у вези са наводном новом мером која се тиче потврђивања обавезног рада родитеља чија деца бораве у вртићу.

„Два најважнија показатеља, тренутан број позитивне деце (0,017 одсто) и запослених (0,838 одсто), као и просечна долазност деце која је у месецу октобру била 68,01 одсто, указују да у овом тренутку нема потребе за смањењем броја деце у вртићима и растерећењем капацитета“, наводи се у саопштењу.

Министарство подсећа да су све предшколске установе у планирању организације рада са децом у обавези да поштују законом прописане нормативе броја деце у васпитној групи и одлуке о повећању, односно смањењу броја деце у вртићу или васпитној групи доносе у тесној сарадњи са оснивачем, односно локалним кризним штабом.

 

Извор: Тањуг

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *