Рок за склапање репрограма продужен до 31. октобра

Због великог интересовања грађана за склапање Споразума о репрограму свих дуговања за комуналне услуге, донета је одлука да се продужи рок до 31. октобра 2018. године.

До данас је склопљено 1275 споразума са грађанима, а разложеним ратама обезбеђена наплата дуговања у износу од 185 милиона 935 хиљада динара.

Свакодневно у Јавно стамбеном од 60 до 100 грађана интересује се за склапање уговора, који је најзначајнији за дужнике који су били утужени.

Склапањем Споразума о репрограму обуставља се поступак код извршитеља код којих су у међувремену стигли бројни дужници.

Грађани који нису успели да измире на време рачуне и на тај начин доспели у додатне невоље попут обрачуна камате, утужења, последња два месеца имају могућност да склапањем Споразума разложе заостала дуговања.

Примећује се да је највећи број Крагујевчана који се одазвао позиву Јавно стамбеног да искористи ову повољност, оних који дугују око 10 хиљада динара.

То нису нередовне платише, већ грађани који су изгубили корак у редовној исплати месечних обавеза за комуналне услуге.
Крагујевац је једини град у Србији који је омогућио репрограм са најмањим износом месечних рата.

Свакодневно око 100 грађана интересује се за склапање Споразума о репрограму дуговања.

Иако су август и септембар месеци када је велики број грађана на одмору, одзив Крагујевчана за репрограм је изнад очекивања.

Репрограм је најкориснији за дужнике који имају дугогодишње неизмирене обавезе.

Споразум о репрограму дуговања може се потписати у ЈСП Крагујевац сваког радног дана од 8,00 до 14,00 часова, а суботом од 8,00 до 12,00 часова.

Споразум о репрограму могу да склопе власници некретнина и потребно је да са собом понесу важећу личну карту.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *