Романтични концерт у Првој крагујевачкој гимназији

У сарадњи са Музичким центром, Градски камерни оркестар Шлезингер одржао је концерт у Свечаној сали Прве крагујевачке гиманазије.

Наступ, на чијем програму су се нашла дела Елгара и Дворжака, представља део концертне сезоне.

Припрема дела из периода романтизма Серенада за гудачки оркестар у е-молу и Серенада за гудаче у е-дуру представљала је можда и највећи изазов у раду Градског камерног оркестра Шлезингер.

Тешко је било уклопоти интонацију која је у овим серенадама транспарентна јер свака непрецизност јасно се чује и, са друге стране, створити лепршавост и сагласје приликом извођења.

Последњих година приметна је све богатија културна сцена града Крагујевца и стиче се утисак да се публици презентује оно најбоље из Србије, оцењују из Градског камерног оркестра Шлезингер.

Уметници нису скривали радост због, како кажу, напретка оркестра и увек добро посећених концерата. Због тога ће настојати да и убудуће публици понуде што квалитетнији програм.

Извештава новинарка РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *