Ромским предшколцима ваучери за куповину гардеробе

У оквиру пројекта укључивања најмлађих Рома у систем предшколског васпитања и образовања, 40-оро ромске деце добило је ваучере за куповину гардеробе пред полазак у предшколско.

На скупу организованом у Згради града представљени су и резултати досадашњих фаза овог пројекта, који финансира Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

У пројекту инкулзије ромских малишана учествују Град Крагујевац, Ценатр за социјални рад, предшколске установе „Нада Наумовић“ и „Ђурђевдан“ као и Образовно-културна заједница „Романипен“

Током реализације програма инклузије ромске деце у систем предшколског образовања на подручју Крагујевца, до са да су у два вртића формиране мешовите групе деце предшколског узраста, што је један од најважнијих резултата двогодишњег рада.

Поред тога, у овој години уручени су хигијенски пакети ромским породицама које имају спремне предшколце, а за 40 малишана су обезбеђени ваучери у вредности од 5.000 динара, како би на јесен у новој гардероби закорачили у процес васпитања и образовања или нулти разред.

Пројекат ускоро улази у трећу годину реализације, која ће уједно бити и завршна, у складу са планом Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

У досадашњим фазама пројекта организовано је 16 радионица, осам посета библиотеци играчака, две инфосесије за родитеље о процедурама како се уписују деца у школу и три излета.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *