РТК на позив грађана обишла Копаоничку улицу

Крагујевчани који живе у стамбеним зградама старије градње суочавају се са великим бројем проблема.

Плафони у становима високе етаже на којима су кровови равни после отапања снега почели су од влаге да се роне и отпадају.

Због ових проблема нашој редакцији обратилиа се Снежана Томић која живи у насељу Ердоглија у Копаоничкој улици.

У ходнику испред њеног стана где се налази експанзиона посуда као део заједничке инсталације за парно грејање вода стално цури па је ходник испред њених врата пун воде.

Управница зграде упозната је са овим проблемом, као и савет станара, међутим они нису хтели пред камерама да коментаришу случај, већ су доставили писмени одговор.

Зграда број 5 у Копаоничкој улици има два улаза са 48 стамбених јединица.

Снежана Томић живи на првом улазу а њена породица у овој згради станује од 1971. године када је зграда и усељена.

Кров зграде је раван а после сезоне киша и снега вода се разлива на све стране.

Томићи наводе да је плафон почео да се рони од велике влаге. Осим тога и олуци су одавно спремни за замену јер пропуштају воду која влажи зидове.

Због сложених проблема више пута обраћали су се Скупштини станара.

У ходнику на четвртом спрату поред улазних врата породице Томић налази се експанзиона посуда која се користи као део заједничке инсталације за парно грејање.

Топла вода цури па су се Томићи и због овог проблема обраћали Енергетици.

У Енергетици наводе да су упознати са овим проблемом који је евидентиран у готово свим зградама које су старије од 30 година.

Проблем би требало да решава стамбена заједница а запослени Енергетике ће у сваком тренутку изаћи на терен и укључити се у проблем наводи руководилац Сектора за одржавање градске инсталације Синиша Стевић, иако поправка заједничке инсталације није у надлежности Енергетике.

Управница станбене заједнице и чланови кућног савета нису хтели пред камеру али су у писму које су доставили редакцији навели да су упознати са овим проблемом.

Наводе да су све инсталације због старости дотрајале и да су се у згради појавиле подземне воде, олуке би требало хитно заменити а постоји и велики проблем равног крова.

Проблеми су се нагомилали а недостатак финансијских средстава онемућава их да их решавају јер је инвестициони фонд од 500 динара колико станари издвајају месечно недовољан да реши нагомилане проблеме.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.