Ружић: Држава свакодневно унапређује студентски стандард

Унапређење високог образовања, студентски стандард и студентско организовање биле су теме трибине коју је на Факултету инжењерских наука у Крагујевцу одржао министар просвете Бранко Ружић.

Трибина „Изазови у образовању модерног доба“ била је интерактивног типа, а министар доступан студентима за сва питања која их муче током студирања.

Идеја да се предсатвници Омладинске организације Шумадије, у сарадњи са колегама са још пет факултета Универзитета у Крагујевцу, обрате министру просвете Бранку Ружићу и затраже од њега да одржи инетарктивну трибину о свим важним питањима која муче студенте, испоставила се као јако добра.

Студенти су са министром разговарали о најбитнијим темама, попут стипендија, студентског стандарда, као и унапређења високог образовања.  

Држава је у протеклом периоду урадила много по питању студентског стандарда, као и на пољу партиципације студентских организација у доношењу битних одлука, кроз Закон о студентском организовању.

Овим законом уређује се положај, област деловања, овлашћења организација и начин финансирања студентских представничких тела и студентских организација, тврди министар просвете Бранко Ружић.

Трибину је организовала Омладинска организација Шумадије у сарадњи са представницима студентског парламента Филолошко-уметничког факултета, Факултета инжењерских наука, Природно математичког и Правног факултета.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *