“Сабирни центар” у предвече 90-их

Представа „Сабирни центар“ Народног позоришта Републике Српске и Позоришта Приједор била је на репертоару пете вечери овогодишњег ЈоакимИнтерфеста.

Представу по тексту Душана Ковачевића у адаптацији Ивана Велисављевића режирао је Марко Мисирача.

Театар, то је сада и дешава се у Књажевско српском театру до 15. октобра.

Пред крагујевачку публику пете вечери изашли су глумци Народног позоришта Републике Српске и Позоришта Приједор.

Првом копродукцијом, два театра представила су своју верзију приче која је поред екранизације доживела и неколико позоришних премијера.

Овог пута радња је смештена у Бања Луку 1990. родине пред сам почетак рата на просторима бивше Југославије.

Бројан глумачки ансамбл дочарао је турбулентне године и околности у којима се нашао народ у доба пропадања државних фирми и општег лудила.

Представа је посебно интересантна публици у Републици Српској због назива улица, знаменитости и предузећа која су била каракетристична за тај регион.

Представа Сабирни центар освојила је три награде на овогодишњем позиришном фестивалу у Јајцу.

Гостима из Бања Луке добро је познат ЈоакимИнтерфест јер ово није прва представа којом су се представили крагујевачкој публици.

И поред добро познатог текста и очекивања већ виђеног, глумци два позоришта донела су комад на свој начин што су посетиоци препознали и на крају поздравили дугим аплаузом.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *