Сабор воћара у Гружи окупио око 2.000 учесника

Представљање иновација у свим аспектима модерне воћарске производње и њихова практична примена, основни је циљ традиционалог Сабора воћара у Гружи, који је одржан четврти пут у организацији фирме “Гружа аграр“.

Манифестација, која представља спој науке и праксе, окупила је око 2.000 воћара из земље и региона, као и еминентне стручњаке из области воћарства, представнике образовних и научних установа. 

Након две године паузе због пандемије корона вируса, фирма “Гружа аграр“ је организовала четврти по реду Сабор воћара.

Манифестација је и ове године наишла на добар одзив воћара из Србије и земаља у региону, као и представника струке.

Едукација и размена искустава од посебног је значаја за подизање квалитета воћарске производње у Србији у складу са европским и светским трендовима.

Ова манифестација је резултат идеје да се воћари у Србији, по узору на њихове колеге из инстранства, информишу о најновијим трендовима у области воћарске производње.

“Гружа аграр“, осим Сабора воћара, организује и саветовање воћара, које је ове године одржано 11. пут.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *