Самостални синдикат Фијат пластика тражи састанак са менаџментом ФЦА Србија

Запослени у „Фијат пластику“ сматрају да је добро што је потписан уговор о производњи електричног модела у Крагујевцу, али кажу да постоји много непознаница.

Зато захтевају од менаџмента компаније „Фијат Крајслер аутомобили Србија“ да им објасни шта ће то значити за упосленост и радна места у Фијатовим фабрикама.

Самостални синдикат крагујевачке фабрике „Фијат пластик“ која је у власништву фабрике „Фијат Крајслер аутомобили Србија“, затражио је од управе те компаније да на званичном састанку одговори радницима на кључна питања после најаве производње електричног модела од 2024. године.

Представницима репрезентативног синдиката „Фијат Пластика“ није био најављен долазак у Крагујевац високе делегације корпорације „Стелантис“.

У овој синдикалној организацији сматрају да је њихов долазак био прилика да се кроз разговор дође и до решења за проблеме радника у „Фијат Пластику“ који штрајкују од краја фебруара 2021. године.

Запослени у „Фијат пластику“ су прекинули рад тражећи од послодавца да им зараду врати на ниво из 2020. године и изједначи накнаду за плаћено одсуство са колегама из ФЦА, однсно на 65 одсто плате.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *