Санирање крова вртића „Црвенкапа“ до краја године

Проблем прокишњавања делова крова на вртићу „Црвенкапа“ биће решен до краја године, најавио је приликом обиласка овог објекта Душан Алексић, члан Градског већа за образовање.

У плану је и кречење просторија оштећених услед прокишњавања, као и уређење унутрашњег дворишта за јаслену групу.

На позив запослених и родитеља деце која похађају вртић „Црвенкапа“, члан Градског већа за образовање Душан Алексић посетио је ово обданиште.

Разлог посете је сагледавање оштећења на појединим деловима објекта ради њихове санације.

Један од већих вртића Предшколске установе „Нада Наумовић“, похађа око 320 малишана, а за његово функционисање је задужено 40-ак запослених. Преуређење објекта „Црвенкапе“ је почело пре неколико година.

Старање бољих услова за боравак деце и рад запослених у вртићима чији је оснивач град Крагујевац један је од приоритета локалне самоуправе.

У складу са тим ради се на проширењу капацитета изградњом два вртића од којих ће један бити у Ердечу, а други и непосредној близини „Црвенкапе“.

Град ће наредне године, како је најављено, посебан акценат у области образовања ставити на уређење предшколских установа.

Планирано је уређење дворишта градских вртића, замена столарије и радови на хидрантској мрежи.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *