Шанса за унапређење положаја младих

Крагујевачка Канцеларија за младе спроводиће све активности предвиђене недавно потписаним споразумом између Града Крагујевца и Фондације „Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић“.

У Канцеларији  очекују да ће то утицати на побољшање положаја младих у Крагујевцу.

Млади, узраста од 15 до 30 година, имаће прилику да се даље усавршавају и напредују коришћењем стипендија и учешћем у едукативним програмима.

Фондација „Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић“ основана је са намером да се пружи подршка талентованим младим људима који представљају највећи потенцијал и богатство сваке државе.

После потписивања споразума о сарадњи између Града Крагујевца и фондације све активности спроводиће локална Канцеларија за младе.

Реализацијом разних програма у крагујевачкој канцеларији очекују да ће бити знатно побољшан положај младих у граду.

До сарадње крагујевачке Канцеларије за младе и Фондације докторке Данице Грујичић дошло је недавно када је заједнички организована хуманитарна акција „Заједно за дечије осмехе“.

Прикупљено је доста одеће, обуће и направљено око 300 пакетића, који ће бити достављени деци из угрожених средина на Косову и Метохији и другим деловима Србије.

Пакетићи ће до краја јануара бити достављени деци која живе у енклавама на Косову и Метохији и у другим деловима Србије.

Из Канцеларије за младе подсећају да до 1. фебруара траје акција прикупљања новца слањем СМС порука на број 4334.

Сва прикупљена средства биће намењена за изградњу или реконструкцију кућа породица са више деце.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *