САНУ и Универзитет у Крагујевцу подржавају младе научнике

Од 23 предложена пројекта приспела на конкурс за младе научнике и уметнике Универзитета у Крагујевцу, биће финансирано пет из четири научне области.

Српска академија наука и уметности је за те намене издвојила 400.000 динара, а крагујевачки Универзитет 200.000.

Циљ је подстаћи младе и талентоване истраживаче да се баве научним радом.  

Српска академија наука и уметности и Универзитет у Крагујевцу на овај начин показују да вреднују рад младих истраживача који су се определили за науку, а не за друге комерцијалне послове доступне на тржишту.

Младим научницима је пружена  шанса да се кроз реализацију сопствених припреме за учешће у већим домаћим и међународним пројектима.

Вредност појединачних грантова је 120.000 динара

Млади истраживачи из Крагујевца, како је речено на представљању пројеката, по квалитету не заостају за колегама из других универзитетских центара у Србији.

Универзитет у Крагујевцу је овај конкурс расписао другу годину заредом, а велико интересовање младих научниха потврђује његову неопходност.

С обзиром на то да су обим и квалитет научноистраживачког рада пресудни за позиционирање свих универзитета на престижним светским листама, Универзитет у Крагујевцу ће наставити са сличним активностима.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *