Саобраћај успорен и отежан због снега

Саобраћај на подручју Крагујевца одвија се успорено и отежано, али без прекида и већих проблема.

Сви путеви у Шумадији су проходни, само је на деоници пута од Крагујевца ка Тополи обустављен саобраћај за теретна возила због безбедности.

На чишћењу регионалних путева ангажоване су 24 екипе Јавног предузећа Путеви Крагујевац које су непрекидно на терену.

Снежне падавине донеле су проблеме возачима, али и путарима. Све екипе Јавног предузећа Путеви Крагујевац непрекидно су ангажоване на чишћењу регионалних путева.

Због велике количине падавина дошло је до формирања снежног покривача на коловозу због чега се саобраћај одвија отежано, али без прекида.

Према подацима Хидрометеоролошког завода Србије снег ће падати и током наредних часова.

Због падавина и најављених ниских температура постоји могућност појаве магле и местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина клисура као и на путним објектима преко река.

Надлежни саветују возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче за путовање треба да возе опрезно и пажљиво.

Апелује се на возаче да прилагоде брзину кретања условима на путу и да буду максималано опрезни у вожњи.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *