Сaрадња града Крагујевца и Правног факултета

Потписивање Споразума о сарадњи између града Крагујевца и Правног факултета уводни је, и уједно радни, део обележавња 9. октобра – Дана ове високошколске установе.

Озваничено партнерство огледаће се у пружању правне помоћи, односно наставни кадар Правног факултета убудуће ће локалној администрацији бити на услузи у важним областима за грађане и локалну самоуправу.

Форимиран је стручни правни тим за управно право, радно-правне односе, буџетска, али и питања која се односе на заштиту података о личности.

Идеја да високостручни кадар Правног факултета, његови постдипломци, докторанди и предавачи, својим знањем, одуже обавезу према граду у коме је настала академска заједница јавила се пре девет дана када је гост свечаног почетка нове школске године био градоначелник Никола Дашић.

У најкраћем року одлучено је да се сарадња оствари у областима права, у којима се највише додирују теорија и пракса – у животу грађана, али и функционисању локалне администрације.

Стручни тим помагаће у решавању ситуација из радно-правних односа јер се, између осталог, њима уређују обавезе чиновника градске управе.
Питања која се односе на заштиту података о личности су све актуелнија, јер град располаже и користи свакодневно разноврсне податке, као и она која се тичу буџетских ставки.

Свечаном потписивању Споразума о сарадњи између града Крагуејвца и Правног факултета присуствовали су професори и асистенти предмета из којих ће се пружати стручна правна помоћ, чланови Градског већа и управе Факултета.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *