Сарадња институција за успешнији економски развој

Економски факултет Универзитета у Крагујевцу и Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља потписали су Споразум о сарадњи.

Споразум предвиђа заједничко деловање у различитим областима, као и организовање обука и стручног усавршавања студената.

Крагујевачки Економски факултет успоставио је званичну сарадњу са Регионалном агенцијом за економски развој Шумадије и Поморавља, у циљу припреме и имплементације домаћих и међународних пројеката, организације стручних семинара, саветовања и промотивних догађаја.

Сарадња подразумева и организацију и спровођење истраживања, студија и анализа, а биће реализоване и активности у делу стратешког планирања у области развоја на регионалном и локалном нивоу.

У плану је заједнички рад на ИПАРД пројекту, где су средства Европске уније намењена за рурални развој.

У оквиру тог пројекта неопходно је да се различите институције које се баве економским развојем интегришу, како би помогле пољопривредним произвођачима у припреми документације.

Потписници споразума сагласни су да се формира имплементациони тим, састављен од представника Економског факултета и Регионалне агенције, који ће одредити начин комуникације и спровођење споразума, дефинисати годишње планове и пратити њихову реализацију и организовати припрему и реализацију заједничких пројеката.

На овај начин Економски факултет је наставио праксу успостављања сарадње са организацијама, институцијама и компанијама у циљу унапређења наставно научних и пословних активности, као и развоја студената.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *