Сарадња италијанских и српских привредника у Шумадији и Поморављу

Укупан обим спољно трговинске размене региона Шумадије и Поморављa и Италије у прошлој години износио је око 340 милиона евра.

На овој територији послује 68 италијанских компанија које запошљавају преко 3800 запослених.

У Регионалној привредној комори Шумадијског и Поморавског управног округа одржан је скуп који је окупио чланице Конфиндустрије Србије.

Конфиндустрија Србије је представништво конфедерације италијанске индустрије у Србији, основано са циљем да буде адреса за све италијанске привреднике који у Србији траже пословне партнере.

Састанак у Крагујевцу је била прилика да се говори о резултатима и трговинској размени са освртом на нове пословне прилике.

Ускоро се очекује и повратак производње компаније Стелантис, а то значи и долазак нових добављача.

За италијанске привреднике који у Србији траже пословне партнере, овај део Балкана препознат је као интересантан за развој пословних активности, посебно за индустрију.

Аутомобилска индустрија је незамислива, а да се не помисли на сарадњу између Италије и Србије.

Организован је и отворени дијалог, што је била прилика за сарадњу и превазилажење изазова италијанских и српских компанија које послују у Крагујевцу, Шумадијском и Поморавском округу.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *