Сарадња Крагујевца и Мађарске

Град Крагујевац посетила је висока делегација Мађарске коју је предводио амбасадор, Његова Екселенција Атила Пинтер.

Међудржавни односи Србије и Мађарске у историји постојања две земље никада нису били бољи.

Потписивање Меморандума о сарадњи између Града Крагујевца, Привредне коморе Србије, Регионалне привредне коморе, Шумадијског и Поморавског управног округа и Привредне коморе Мађарске, Комитета за западни Балкан условиће будућу сарадњу у привреди и покретање бројних послова и реализацију пројеката.

Амбасадора Мађарске, Његову Екселенцију Атилу Пинтера са сарадницима примио је градоначелник Радомир Николић, који је госте из Мађарске упознао са традицијом, историјом и привредним потенцијалима Крагујевца.

Делегација Мађарске потом се упутила у Регионалну привредну комору у којој је потписан Меморандум о сарадњи.

Мађарска има одличан увид у потенцијале града Крагујевца и Шумадијског региона и није случајно што се ова суседна држава одлучила за покретање инвестиција и оварање мађарских фирми баш у Крагујевцу.

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић изразио је задовољство доласком високе делагације Мађарске и навео да ће локална самоуправа пружити велику подршку када је реч о покретању бројних привредних послова.

Меморандум у име Града Крагујевца потписао је Радомир Ерић, члан Градског већа за привреду. Отвара се могућност сарадње и у области културе, образовања, спорта и туризма.

У просторијама Регионалне привредне коморе у Крагујевцу свечано је отворен Инфо поинт Привредне коморе Мађарске, Комитета за западни Балкан.

На тај начин отвара се дугорочно партнерство у пројектима индустријске зоне, сарадње у аутомобилској индустрији, технолошког парка.

Делегација локалне самоуправе новембра прошле године посетила је Будимпешту и одржала презентацију Крагујевца у Мађарској привредној комори. Тада су направљени и први преговори о сарадњи са Мађарима у неколико области.

Посета мађарске делегације Крагујевцу важна је назнака у реализацији будућих посова који ће имати велики значај када је реч о запошљавању Крагујевчана и бројним бенефитима који ће омогућити најављена сарадња са мађарским фирмама и институцијама.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *