Шарчевић: Кључеви станова за младе научнике у новембру

Кључеви станова за младе научнике, који су изграђени у близини крагујевачког Хиподрома, будућим станарима биће уручени средином новембра, најавио је данас у Крагујевцу министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.

Министар је, такође, најавио и почетак изградње новог павиљона у Студентском центру, као и завршетак Центара изврсности за крај наредне године.

Састанком са градоначелником Радомиром Николићем и његовим сарадницима, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић започео је посету Крагујевцу.

На састанку, који је министар оценио као конструктиван, говорило се о свим нивоима образовања, предшколским установама и мрежи средњих и основних школа.

Шарчевић се, потом, у Ректорату, састао са представницима Универзитета у Крагујевцу, са којима је реазговарао о неколико важних тема, међу којима су и станови за младе научнике.

На састанку у Ректорату било је речи и о Центрима изврсности који су до сада изграђени свега 40%, а завршетак радова најављен је за крај наредне године.

Говорило се и о пројектовању Научно-технолошког парка, који ће имати значајну улогу у привредном развоју града.

У оквиру посете Крагујевцу, министар Шарчевић је посетио и основну школу „Живадинка Дивац“ у којој је недавно завршена изградња фискултуре сале, коју је финансирао Град Крагујевац.

Сарадња локалне самоуправе и Министарства просвете од велике је важности за развој образовања на подручју града Крагујевца и инвестиције у овој области.

Министар просвете, науке и технолошког развоја састао се и са руководством Студентског центра, од кога је добио информације о почетку изградње новог павиљона, чиме ће бити проширени смештајни капацитети ове установе. Почетак радова планиран је за септембар ове, а завршетак за новембар нареде године.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *