Савет Месне заједнице Ердеч обележио Светски дан детета

Међународни дан детета обележен је у Ердечу где су чланови Савета месне заједнице организовали садњу десет садница јапанских трешања и туја.

Акцију, у којој су учествовали ученици Основне школе „Доситеј Обрадовић“, подржао је градоначелник Крагујевца, Никола Дашић.

Дрво је симбол живота и чистоће, а идеја чланова савета Месне заједнице Ердеч била је да се кроз ову акцију подигне свест деци о значају заштите животне средине, како би одмалена почели да развијају љубав и бригу према природи и околини.

Иницијативу Савета подржао је градоначелник Крагујевца, Никола Дашић, који је са једним учеником Основне школе „Доситеј Обрадовић“ посадио стабло јапанске трешње испред просторија месне заједнице Ердеч.

Светски дан детета је годишњи међународни догађај који се слави 20. новембра, а установљен је од стране Генералне скупштине Уједињених нација 1954. године.

Осмишљен је да промовише међусобну интеракцију и разумевање међу децом и добробит деце у свету.

Овај дан се обележава и да би се скренула пажња јавности на обавезе друштва према деци, као и на актуелне проблеме са којима се деца суочавају.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *