Савет за младе планира бројне пројекте на годишњем нивоу

Савет за младе који броји једанаест чланова, а функционише у оквиру локалне самоуправе, за ову годину планира реализацију бројних пројеката.

Циљ чланова овог тела је да унапреде положај својих вршњака у Крагујевцу, али и да покрену низ активности које ће допринети здравијој животној средини.

У плану Савета за младе је и пружање помоћи основцима и средњошколцима приликом одабира будућег занимања, односно избора средње школе и факултета.

Савет за младе окупио је амбициозне младиће и девојке који су у План и програм рада за 2021. уврстили своје најбоље и реално оствариве идеје.

Млади Крагујевца имају визију како да унапреде положај средњошколаца и студената, а један од програма који ће бити реализован у овој години односи се на усмеравање будућих средшошколаца и студената приликом избора образовних профила, смерова и студијских програма, односно наставка школовања.

Дигитална писменост се данас подразумева, а Фејсбук и Инстаграм за младе представљају најбржи извор информација.

Због тога је Савет за младе активирао свој профил на друштвеним мрежама, како би био доступнији.

Предлози за реализацију пројеката су добродошли, па је отворен позив према свима који су амбициозни и иновативни да се јаве и представе своје идеје.

Град се интензивно развија, у Крагујевац долазе инвеститори и отварају се нове пословне зоне.

Ипак, требало би сачувати здраво животно окружење и сваку површину, ако је могуће, оплеменити зеленилом.

Савет младих у Крагујевцу планира да у наредном периоду ступи у контакт са представницима савета месних заједница на градском и приградском подручју, у циљу реализације акције уклањања дивљих депонија.

Идеја је да у томе учествује и Јавно комунално предузеће Шумадија Крагујевац, како би отпад био разврстан и рециклиран.

Након ове акције животно окружење грађана биће лепше и здравије.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *