Саветодавни центар за младе пољопривреднике у Канцеларији за младе

Канцеларија за младе у Крагујевцу, једна је од 15 канцеларија у Србији, која учествује у пројекту “Пољопривреда је спремна за иновације: ка одрживом систему подршке за младе пољопривреднике у Србији”.

У оквиру програма, у просторијама крагујевачке Канцеларије за младе отворен је Саветодавни центар за пољопривреднике у коме ће млади моћи да добију све неопходне информације којe се односе на започињање сопственог бизниса у пољопривреди.

Циљ пилот пројекта је оснаживање младих да користе пољопривреду као покретач економског развоја заједнице, ради повећања запошљивости и запошљавања младих заинтересованих за пољопривреду у руралним подручјима.

Иако интересовање младих за започињање сопственог посла у области пољопривреде у последње време расте, у пракси је примећено да им, често им недостају компетенције, попут самоиницијативе, комуникације, лидерства, или решавања проблема.

У оквиру Канцеларије, млади пољопривредници ће имати могућност да учествују у различитим активностима – стручним обукама и тренинзима и размени искустава.

Такође, младима ће на располагању бити радни простор, техничка опрема и помоћ при изради бизнис планова, писању пројеката и аплицирању.

Програм траје 18 месеци. Финансира га Европска унија, а суфинансира Влада Републике Србије.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *