Седница ИО НАЛЕД-а у Баточини

Баточина ће бити једна од општина и градова у Србији где ће, уз помоћ и подршку Националне алијансе за локални економски развој, у наредном периоду бити унапређен економски развој, кроз учешће у новом радном телу НАЛЕД-а, Пословном клубу.

На састанку у општини Баточина, наглашено је да је циљ Извршног одбора НАЛЕД-да се Баточина уцрта на мапу инвеститора и доносиоца одлука.

Најављено је да ће се радити на промоцији нове индустријске зоне која се припрема на подручју општине Баточина.

Национална алијанса за локални и економски развој жели да заједно са Лаповом, а уз подршку града Крагујевца промовише нову индустријску зону ”Жировничко поље”.

Индустријска зона општине Баточина налази се у непосредној близини најбитнијих саобраћајница у Југоисточној Европи.

Нова индустријска зона простираће се на површини од око 40 хектара, за шта је усвојена планска документација.

Будући инвеститори, доласком на ову локацију, добијају земљиште по повољнијим условима, а општинска администрација учиниће све да процедуру добијања дозволе поједностави.

Клуб општина и градова по мери привреде присутан је и у региону Југоисточне Европе и помаже локалним доносиоцима одлука да своју администрацију утегну, све процедуре прилагоде привреди и да добију подршку НАЛЕД-а.

У том програму је учествовало више од трећине градова и општина у Србији, а сада их је тридесетак.

Сива књига Националне алијансе за локални економски развој садржи 100 најзначајнијих препорука привреде, локалних самоуправа и организација цивилног друштва за отклањање административних препрека у пословању и представља један од кључних докумената којим се руководе државне институције у планирању и спровођењу регулаторних реформи.

Оснивањем клуба, НАЛЕД жели да пружи додатну подршку општинама које намеравају да унапреде систем за издавање грађевинске дозволе и ефикасност у завршавању процедура у катастру, пореским политикама и процедурама.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *