Седница Скупштине града 29. јуна

У петак 29. јуна биће одржана седница Скупштине града Крагујевца.

Пред одборницима и овог пута низ акутелних питања о којима ће расправљати током редовног 18 заседања.

Тачке дневног реда које се односе на комунално,уређење грађевинског земљишта, као и низ правно административних питања у градским Установама и предузећима за седам дана отвориће расправу између одборника опозиције и владајуће коалиције у градској Скупштини.

Шефови одборничких група данас су имали консултације са председником Скупштине Мирославом Петрашиновићем.

На дневном реду 18 седнице наћи ће се предлог одлуке о ослобађању инвеститора плаћања доприноса за уређивање грађевинског земљишта.

Ова мера се доноси због одлуке о изградњи стамбених зграда за колективно становање припадника снаге безбедности, војске и полиције, који се изграђују на територији града Крагујевца.

Одборници ће разматрати и предлог одлуке о расподели добити јавно комуналних предузећа Градска гробља, Чистоћа, Градске тржнице, Зеленило за 2017 годину.

Скупштина ће се изјашњавати и о предлогу одлуке о вршењу оснивачких права над Заводом за здравствену заштиту радника Крагујевац.

На дневном реду наћи ће се и предлог одлуке о прихватању годишњег извештаја о раду и пословању Центра за стручно усавршавање запослених у образовању Крагујевац за прошлу годину.

Скупштина ће разматрати и предлог одлуке о равноправности полова на територији града Крагујевца.

Пред одборницима ће се наћи и одлуке из области избора, именовања, постављења и разрешења.

Седница локалног парламента 18 по реду заказана је за 29 јун, а директан пренос обезбеђен је на програму Радио телевизије Крагујевац.

Извештава новинарka РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *