Седница Скупштине града по хитном поступку није одржана због недостатка кворума

Седница Скупштине града Крагујевца по хитном поступку, коју су иницирали опозициони одборници, а која је била заказана за данас, није одржана због недостатка кворума.

Опозиција тврди да актуелна градска власт на овај начин жели да избегне одговорност по питању које је покренуло 36 одборника, у вези са одлуком одлуку да се кориснику земљишта и власнику објеката на парцели код некадашњег Заставиног сервиса, на име експропријације, исплати око 300 милиона динара из градског буџета.

Представници владајуће СНС одговарају да је све урађено у складу са законом, да нема никаквих прекршаја и да није направљен никакав правни преступ. Решење очекују од надлежних државних органа.

С обзиром на то да је у скупштинској сали јутрос у 9 часова било присутно 30 од укупно 87 одборника, заменица председника градског парламента Анђелка Стојковић је констатовала нема кворума за пуноважан рад и закључила седницу.

И док одборници опозиције тврде да је реч о питању од значаја за грађане, шеф одборничке групе СНС у локалном паралменту Алексндар Лазовић тврди да је на делу покушај опозиције да политизује рад скупштине, обезвреди је и уназади у чему, каже, одборници Српске напредне странке неће учествовати.

Опозиција сматра да непојављивањем одборника владајуће већине на два заседања градског парламента по хитном поступку, актуелна власт жели да избегне одговорност због доношења одлуке којом ће градски буџет, како тврде, бити оштећен за око 2,5 милиона евра.

Седница скупштине града по хитном поступку првобитно је заказана за суботу, 30. март, али је, због недостака кворума, њено одржавање одложено за данас.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *