Селаковић: 614 мама добило помоћ за куповину прве некретнине

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковића изјавио је данас да је 614 мама у Србији до сада добило кров над главом захваљујћи одобреној новчаној помоћи државе за изградњу или учешће у куповини прве некретнине.

Он је казао да је ова врста помоћи државе јединствена у Европи и да ће у априлу бити две године од када се она спроводи.

Селаковић је навео да је за годину и по дана, од када он председава Комисијом за одобравање новчане помоћи за изградњу, учешће у куповини прве стамбене породичне зграде или куће, донето више од 570 решења за ову врсту помоћи државе мајкама, која подразумева додељивање максимално 20.000 евра.

„Ја сам врло поносан на то што смо успели да урадимо до сада у виду помоћи за куповину првог стана или куће мајкама новорођенчади које немају решено стамбено питање“, рекао је он за ТВ Хепи.

Селаковић је нагласио и да је интересовање за ову врсту помоћи велико и подсетио да на конкурс могу да се пријаве сви који испуњавају услове, а то је да немају своју некретнину, односно решено стамбено питање, да није прошло годину дана од рођења детета и да су њихови приходи домаћинства месечно испод двомесечне просечне зараде на нивоу Републике.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *