Шестогодишњи Тадија Прокић носилац Богојављенског крста Шумадије 2022

Шестогодишњи Тадија Прокић је овогодишњи „Носилац Богојављанског крста Шумадије“.

Њему је признање препустио Владимир Весић, који је био најбржи у пливању за Крст часни, на језеру у Шумарицама.

Духовно-спортска манифестација, коју организују Епархија шумадијска и локална самоуправа, 19. пут је одржана у Крагујевцу.

Овогодишња духовно-спортска манифестација чији су се учесници такмичили за витешку титулу „Носилац Богојављенског крста Шумадије“ имала је и витешки епилог.

Међу 33 пливача, први је до крста допливао Владимир Весић. Међутим, победник је титулу препустио најмлађем учеснику манифестације, шестогодишњем Тадији Прокићу.

Манифестација, 19. по реду у Крагујевцу, одржана је у лепом амбијенту на Шумаричком језеру по сунчаном времену, али зимској температури. Након такмичења у пливању, у води температуре два степена, пливачи нису имали здравствених проблема.

Традиционалну менифестацију организују Епархија шумадијска и град Крагујевац, уз подршку Градске туристичке организације и Спортског привредног друштва „Раднички“.

Организатори су се потрудили да омогуће све услове како би витешко надметање, које је пратило и доста гледалаца, протекло без проблема.

Свим учесницима витешког надметања уручена су признања и пригодни поклони. Иако су поједини градови одустали од организације због епидемије, Крагујевац је и ове године организовао спортско-духовну манифестацију која се одржава од 2004.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *