Северна обилазница, изградња Чика Даче, аеродром Мајнд, нова канализациона мрежа…

Поред ове одлуке, одборници су усвојили и предлог о урбаној обнови и регенерацији просторно културно-историјске целине комплекса Војно- техничког завода, а дата је и сагласност да будућа ваздушна Карго лука понесе име Мајнд Крагујевац.

Усвојена су и планска документа о детаљној регулацији насеља Вашариште како би се створили законски услови за изградњу фудбалског стадиона Чика Дача.

Изградња Северне обилазнице и државног пута првог реда од Крагујевца до везе са државним путем у Мрчајевцима неочекивано је постала тачка спајања опозиционих и одборника владајуће коалиције.Тај пројекат је и Влада Републике Србије прогласила приоритетом.

Северна обилазница биће дуга 22 километра и вредна 155 милиона евра, а извешће целокупантранзитни саобраћај из центра града и привући нове инвестиције.

Одборници опозиционе Заједно за Шумадију и владајуће коалиције су већ код прве тачке дневног реда – Предлога аката из области урбанистичког планирања, повели расправу око фудбалског стадиона, инвестиција и, како кажу представници опозиције, спровођења предизборне кампање.

Капитални пројекти који су од интереса за град се подржавају, али се замерају раније узети кредити за Тржницу и Затворену гаражу.

Подржан је и предлог о покрићу губитка у пословању Јавно комуналног предузећа Шумадија, које је током ванредног стања изгубило 104 милиона динара.

Прихваћена је допуна годишњег плана пословања Водовода и канализације, предузећа које је на корак од потписивања уговора о реализцији пројекта „ Чиста Србија“.

Крагујевац је први град у коме почиње изграња нове канализационе мреже.

Одборници су прихватили и Локални акциони план запошљавања за период у наредне две године, а усвојен је и Извештај о извршењу буџета за првих шест месеци ове године, који са 42,55% реализације прихода и 42,35% расхода, показује да су готово у проценат уједначени планирани приходи и трошкови за фискалну 2021. годину.

Редовна седница локалног парамента почела је одавањем поште преминулом одборнику градске скупштине у сазиву од 2004. до 2008. године, Драгославу Благојевићу Дуји.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *