Сигурна кућа уточиште од насилника

Сигурна кућа у Крагујевцу је пројекат за заштиту жртава насиља у породици.
Обезбеђује склониште за особе које су изложене окрутном насиљу и помаже привремено измештање из ситуација насиља која угрожава живот и безбедност угроженог лица.

Бесплатан и безбедан смештај, храну, психосоцијалну подршку и правну помоћ, само је део онога што Сигурна кућа обезбеђује како у нашем граду тако и у Шумадијском региону.

Сигурне куће којих укупно има 10 на нивоу Србије међу којима је и наш град, представљају специјализовану услугу за жене које су преживеле окрутно насиље али и свим особама које се нађу у оваквом проблему.

Већина Сигурних кућа је у надлежности града и делује као саставни део система који подразумева сарадњу са Полицијом, Здравственим установама, Центром за социјални рад и другим институцијама организованим у области заштите над женама које и Крагујевац има за сарадњу због све већег броја окрутних породичних насиља о којима се мало прича.

Сигурне куће, нису замишљене као трајно решење већ као нужна интервенција за привремено измештање из ситуација насиља.

Минимални боравак је седам дана а максимални шест месеци.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

 

One thought on “Сигурна кућа уточиште од насилника”

  1. Postovani,zelim poslati gaderobu cistu opranu …nekome ce znaciti inace sam iz Pozege i nekada sam bila korisnica kod Vas sa sinom Bogu hvala dobro je snaslo smo se sina sam uspela skloniti posle 8 razreda van zemlje na skolovanje sportska Akademiji kosarka u Cantazaro jug Italije a ja sam ucila Nemacki jezik i radim u Nemackoj negovateljica sam i brinem o starim licima tako da izdrzavam sina i sebi za zivot. Treba mi Vasa adresa… mnogo pozdrava od Miline Racanin Pozega

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *