Сигурност деце пре свега

Без обзира на нове мере, вртићи и предшколске установе настављају да раде.

У складу са данашњом одлуком, предшколске установе „Нада Наумовић“ и „Ђурђевак“ радиће ове недеље по устаљеном програму, уз максималан опрез и поштовање мера јер нема алармантних ситуација у вртићким групама.

Од 1. септембра предшколске установе су имале три модела по којима је направљен план реализације активности у вртићима.

Како до сада број оболелих није забрињавајућ, рад се наставља по плану и програму.

Од Института за јавно здравље добијена је препорука да се и даље придржавају свих мера, као што су: ношење маске, држање дистанце, мерење температуре и свих осталих мера које је струка преписала.

Сваконевно Институту за јавно здравље пријављују број деце и запослених који су у изолацији.

Запослени у предшколским установама чекају понедељак када ће бити дефинисн рад са децом предшколског узраста која су при школама, јер је најављено да ће нижи разреди од понедељка прећи на онлајн наставу.

У складу са програмом који су проследили Школској управи и Министарству просвете, науке и технолошког развоја, предшколске установе имају разрађен план по коме ће наставити реализацију активности.

Систем за онлајн наставу је спреман и за ниже разреде основне школе, али је потребно одређено време да се за то припреме и родитељи.

У наредном периоду биће размотрено како ће се надаље организовати настава за основаце од првог до четвртог разреда и да све опције долазе у обзир, уз напомену да ће се држава трудити да све школе буду затворене.

Надлежни кажу да су околности ванредне и да морамо да правимо компромисе како би деца била сигурна.

Извештава новинарка РТК Милица Раденковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *