Симпозијум о менталном здрављу на Факултету медицинских наука

У оквиру Фестивала менталног здравља, на Факултету медицинских наука Универзитета у Крагујевцу, одржан је симпозијум о јавно здравственом значају менталних поремећаја и мултисекторском приступу у промоцији менталног здравља.

Симпозијум посвећен менталном здрављу окупио је на Факултету медицинских наука у Крагујевцу представнике здравствених и образовних установа који су говорили о овој теми са различитих аспеката.

Било је речи о потребама за стручном подршком и баријерама у остваривању заштите менталног здравља, о менталном здрављу у популацији младих и раду Комисије за ментално здравље формираној при Влади Републике Србије након мајске трагедије у Београду, односно обавезама школа.

У оквиру симпозијума је одржана и радионица о значају скрининга у очувању менталног здравља, а присутни су могли да се упознају и са савременим концептом менталног здравља. Циљ скупа је указивање на важност мултисекторске сарадње када је ова тема у питању.

Симпозијум је организован у оквиру Фестивала менталног здравља који се први пут одржава у Крагујевцу од 10. до 20. октобра.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *