„Сироти мали хрчки“ у библиотеци „Вук Караџић“

Организатори манифестације „Дани крагујевачке књиге“ ове године су посетиоцима решили да понуде разноврстан програм.

Осим промоција књижевних дела, Крагујевчани су имали прилику да погледају позоришни комад „Сироти мали хрчки“ и уживају у сценарију Гордана Михића.

У Народној библиотеци „Вук Караџић“ траје манифестација на којој се представљају домаћа издања, али је ове године публика могла да ужива и у једном позоришном остварењу.

С обзиром на то да су били просторно ограничени, организатори су се одлучили за представу „Сироти мали хрчки“ која не изискује велику сценографију, већ се акценат ставља на глуму.

Представа је емитована као ТВ комедија 1973. године, затим је проширена на позоришни комад, да би 2003. године био снимљен играни филм. Овај комад су, на својствен начин, донели чланови Театра 96 из Лапова.

Театар 96 ради при КУД-у Лапово. Глумци су се окупили након вишегодишње паузе реализујући представу Гордана Михића као свој први пројекат. Минимализам представе искористили су за учешће на позоришном фестивалу „Штап и канап“.

Након извођења представе, удружење „Фото-клуб“ из Крагујевца представило је своју делатност, а заљубљеници у фотографију су могли да завире кроз објектив хобиста и професионалаца и виде који су детаљи из окружења привукли њихову пажњу.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *