Школа “Вук Стефановић Караџић“ домаћин међународног еколошког пројекта

Основна школа “Вук Стефановић Караџић“ домаћин је међународног еколошког пројекта “Климатски хероји – сачувајмо планету“, који се спроводи у Србији од 22. до 26. маја.

Ово је пета мобилност вишемесечног пројекта.

Главна активност организује се у школи, а остале на више локација у граду.

Претходни домаћини биле су школе из Енглеске, Литваније, Пољске и Италије.

Представници ових земаља током боравка у Крагујевцу, представили су радове ученика укључених у пројекат, стрип радионице.

Сви они заинтересовани су за стицање знања о климатским променама и предузимању мера како бисмо сачували животну средину.

У Основној школи “Вук Стефановић Караџић“ која је и домаћин овог међународног еколошког пројекта, организован је базар на коме су била представљена национална јела земаља, учесница пројекта.

Циљ пројекта је да мотивише основце за учење кроз кроз коришћење различитих дисциплина укључујући уметност, науку, ИКТ технологију, али и енглески језик. Једно је сигурно – сви ће научити како да постану климатски суперхероји.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *