Школе спремне за онлајн наставу, учитељи и професори за нови изазов

Са појавом корона вируса у Србији основци и средњошколци су престали да долазе у школу од 17. марта, а настава је ортагнизована онлајн.

Већина просветних радника се тада први пут сусрела са потпуно другачијим начином рада.

Пракса показује да су се основне и средње школе у Крагујевцу солидно снашле у новонасталим околностима, а тај тренд ће, тврде, наставити и у новој школској години која почиње 1. септембра.

Истраживали смо каква су искуства учитеља и наставника са онлајн наставом.

Због лоше епидемиолошке ситуације изазване Ковидом 19, професори, наставници и учитељи још у марту су почели са реализацијом он лајн наставе у Србији.

Професор Средње стручне школе у Крагујевцу Маја Тодоровић каже да је настава функционисала како треба, јер су били спремни за такав вид наставе. Од септембра очекују још бољу онлајн наставу.

У Основној школи Милутин и Драгиња Тодоровић наглашавају да су имали потребне техничке могућности за спровођење онлајн наставе у претходној школској години.

Комбиновани систем рада, у оквиру кога ће се део наставног програма учити од куће, преко онлајн платформе, а део у школи, представља нови изазов за наставнике и учитеље.

Онлајн настава, спроводиће се по потреби и по плану, у зависности од епидемиолошке ситуације.

Виши разреди основне и средње школе, пратиће комбиновани наставни режим што подразумева да ће једне недеље ићи у школу, а друге учити преко онлајн програма.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *